Volontiranje u Rtanjskom Vrtu

Rtanjski Vrt je otvoren za volontere veći deo godine, od Aprila do Novembra. Kroz volonterski rad možete naučiti mnogo o permakulturi i tom načinu života, zatim o biljkama, gljivama, kompostiranju, solarnim sistemima, i još mnogo toga.

Rtanjski Vrt će vam obezbediti prostor za kampovanje, imamo i naše šatore kao i 6 mesta u hostelu. Dva obroka dnevno koja su pretežno vegeterijanska ali obroci ne isključuju i meso, svakao nećete ostati gladni. Postoji i frižider u kome možete držati vaše namirnice. Imamo i bunar sa uvek svežom vodom, domaće čajeve, kafu, domaće sokove.

Od aktivnosti na imanju možete očekivati mnogo toga. Krčenje imanja, cepanje drva, sadnja i zalivanje bašte, gradnja klasičnim i prirodnim materijalima, hranjenje i nega životinja, priprema zimnice, pravljenje ekoloških preparata, i još mnogo toga. Mi ćemo se potruditi da se oprobate u raznim aktivnostima, a vi ste slobodni da birate šta vam više leži.

Od vas očekujemo da ste aktivni oko poslova na imanju 5 do 6 sati dnevno, 5 dana u nedelji. U zavisnosti od doba godine radi se od 9 ili 10 ujutru pa lagano sa pauzama do večere. Kada su velike vrućine radi se pre podne i kasnije popodne. Svakako radite ritmom koji vam prija.

Nije ograničeno koliko možete da ostanete, važno je da se dobro kapiramo i da nema cimanja. Molim vas pročitajte pravila i uslove rtanjskog vrta.

Ako ste zainteresovani za edukaciju kroz volonterski rad na našem permakulturnom samoodršivom imanju Rtanjski Vrt, molimo vas da ispunite sledeći upitnik.

Kako ste čuli za nas?

Odaberite jednu od opcija za smeštaj

Pravilnik Rtanjskog Vrta za posetioce i volontere

* Podatke koje ste podelili sa nama biće zaštićene, za više informacija pročitajte našu politiku privatnosti.