Politika Privatnosti

Izjava o privatnosti

Rtanjski Vrt ozbiljno shvata svoju odgovornost u pogledu zaštite podataka o ličnosti. Molimo, pročitajte ovu izjavu kako biste razumeli naš odnos prema Vašim ličnim podacima.

Ova politika zaštite privatnosti opisuje načine na koje rtanjskivrt.rs koristi lične podatke posetilaca. Davanjem svojih ličnih podataka i prihvatanjem politike privatnosti potvrđujete da ste saglasni da se Vaši podaci koriste na način opisan u ovoj Politici. Kontinuiranom upotrebom ovog sajta, kao i davanjem svojih podataka prilikom online kontakta potvrđujete da ste saglasni i sa eventualnim izmenama Politike.

Politika privatnosti je dokument koji garantuje zaštitu privatnosti naših korisnika na Internetu. Našu internet prezentaciju možete pregledati besplatno i bez ikakve obaveze da otkrijete svoj identitet ili ostavite bilo kakve lične podatke. Odlučite li iskoristiti neku od usluga koje nudimo (Pitanje, Komentar, Upitnik, Bilten), nužno je da nam ostavite lične podatke kako bismo bili u mogućnosti da vam obezbedimo traženo. Tražimo samo informacije koje su nužne kako bismo što bolje realizovali Vaš zahtev.

Internet prezentacija rtanjskivrt.rs obvezuje se da će štititi Vašu privatnost i omogućiti Vam najbolje moguće iskustvo korišćenja naše prezentacije.

rtanjskivrt.rs neće prodavati, iznajmljivati ili davati Vaše lične podatke trećoj strani ni pod kojim uslovima.

Prikupljanje informacija

Kako biste što kvalitetnije iskoristili vreme provedeno na našim stranicama, potrebne su nam određene lične informacije o Vama, koje će nam pomoći da Vam pomognemo i prilagodimo sadržaj Vašem ukusu i željama. Tražimo Vaše lične podatke samo ako želite koristite neku od naših usluga i samovoljno popunite formulare na našem web sajtu. Podatke takođe koristimo za statističke analize o korišćenju naše prezentacije, s ciljem da poboljšamo kvalitet informacija i usluga.

Podaci koje skupljamo su sledeći:

  • IP adresu Vašeg računara;
  • Vrsta internet pretraživača i operativnog sistema pomoću kojeg se pristupilo našem sajtu;
  • Vreme pristupa i dužinu posete;
  • Strane koje posećujete;
  • Ukoliko ste posetili naš web sajt sa nekog drugog sajta, adresu tog sajta;
  • Ostale informacije koje nam sami prosledite.

U kojim slučajevima beležimo vaše privatne podatke:

  • Postavljanje pitanja (Ime, email – na koji vam dostavljamo odgovor)
  • Prijava na bilten (Ime, email adresa na koju vam dostavljamo bilten)
  • Ostavljanje komentara (Ime ili nadimak, email adresa, ip adresa)
  • Popunjavanje Upitnika (Ime, email, mobilni, biografija, dijagnoza, iskustva, napomene)

Sigurnost prikupljenih informacija

rtanjskivrt.rs posebno brine da su prikupljene informacije o korisnicima sigurne i zaštićene od gubitka, promena, nedozvoljenog pristupa i bilo koje vrste zloupotrebe. rtanjskivrt.rs je na sigurnom SSL serveru. Pridržavamo se strogih bezbednosnih procedura u pogledu čuvanja informacija koje nam dajete kako bismo sprečili neovlašćeni pristup istima.

Politika kolačića

Internet prezentacija rtanjskivrt.rs koristi takozvanje kolačiće. Nakon posete naše prezentacije od vas će automatski biti zatražen pristanak za korišćenje ili čuvanje kolačića (ili sličnih tehnologija) na vašim računarima ili mobilnim uređajima.

Time što nastavljate da koristite našu prezentaciju slažete se sa tim da možemo da postavimo kolačiće na vaš računar kako bismo analizirali način na koji koristite naš sajt. Molimo vas da pažljivo pročitate ovu politiku kolačića kako biste saznali detaljne informacije o podacima koje prikupljamo kada koristite rtanjskivrt.rs. Ukoliko ne želite da prihvatite kolačiće naše internet prezentacije, molimo da je i ne koristite.

Šta je kolačić

Kolačići su male datoteke koje se postavljaju na vaš računar preko web sajtova koje posetite ili određenih poruka e-pošte koje otvorite. Njihova upotreba je široko rasprostranjena kako bi web sajtovi mogli pravilno da funkcionišu i kako bi njihovi vlasnici mogli da dobiju poslovne i marketinške informacije.

Kolačići koje koristimo na web sajtu pomažu nam da vam obezbedimo bolje iskustvo na mreži. Kolačići pamte vaše parametre i pomažu nam da poboljšamo sajt. Time što pristupate našem web sajtu slažete se da se ova politika kolačića primenjuje kad god pristupite internet prezentaciji rtanjskivrt.rs, nezavisno od uređaja koji koristite.

Uopšteno, kolačić sadrži tekstualni niz koji sadrži informacije o pregledaču. Za rad nije neophodno da kolačić prepozna odakle ste, on samo treba da zapamti vaš pregledač.

Ostali kolačići

Kolačići za „ciljanje” su povezani sa uslugama koje pružaju treće strane, kao što je dugme „Like” i „Share”. Treće strane pružaju ove usluge u zamenu za prepoznavanje da ste posetili našu web stranicu.

Povezivanje sa društvenim mrežama poput Fejsbuka može dovesti do toga da one koriste informacije o vašoj poseti kako bi na drugim web sajtovima usmerile oglašavanje na vas.

Kolačići pružaju agencijama za oglašavanje informacije o vašoj poseti tako da one mogu da vam ponude oglase koji bi vas zanimali.

Svim ovim kolačićima upravljaju treće strane, a za dodatne informacije možete da pogledate obaveštenja o privatnosti na web sajtovima samih trećih strana.

Time što koristite naš sajt prihvatate upotrebu kolačića za „ciljanje”. U nekim slučajevima prihvatanje ovih kolačića predstavlja uslov za korišćenje web sajta; dakle, ukoliko ih onemogućite/blokirate ne možemo da garantujemo kako će naš sajt funkcionisati.

Kako obrisati kolačić

Nakon što ste nam dali pristanak u pogledu korišćenja kolačića, na vašem računaru ili uređaju biće sačuvan kolačić koji ovo podešavanje pamti za naredni put. Ovo prestaje da važi nakon određenog vremena (u svakom slučaju u periodu od 13 meseci). Ukoliko u bilo kojem trenutku želite da povučete svoj pristanak, biće potrebno da izbrišete kolačiće preko podešavanja u internet pregledaču. Za dodatne informacije o brisanju ili blokiranju kolačića posetite aboutcookies.org.

Google analitika

Ova web stranica koristi Google Analytics za analizu korišćenja web stranice. Google Analytics upotrebljava kolačiće za prikupljanje standardnih podataka internetskih zapisnika i posetilaca ili podataka u anonimnom obliku. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi web stranice (uključujući IP adresu) prenose se Google-u. Informacije se zatim koriste za procenu korišćenja web stranice posetioca i za prikupljanje statističkih izveštaja o aktivnostima na našem sajtu.

Google-ova pravila o privatnosti dostupna su na adresi: https://policies.google.com/privacy.

Google je razvio dodatni program za pregledač za JavaScript Google analitike kojim se ona isključuje (ga.js, analytics.js, dc.js). Ukoliko želite da budete isključeni iz Google analitike, možete da preuzmete i instalirate dodatni program za svoj mrežni pregledač.

Odricanje od odgovornosti

Informacije na ovoj stranici su isključivo informativne prirode. Iako je sadržaj internet prezentacije rtanjskivrt.rs ažuriran i tačan, ne dajemo izjave ili garante o potpunosti, tačnosti, pouzdanosti ili dostupnosti sadržaja. Bilo kakvo oslanjanje na informacije sa naših stranica je na vlastiti rizik.

Ni u kojem slučaju rtanjskivrt.rs ne snosi odgovornost za bilo kakav gubitak ili nezadovoljstvo, koji mogu nastati kao rezultat nečega što je pročitano na našoj stranici ili se moglo iz sadržaja našeg sajta zaključiti.

Na našoj internet prezentaciji mogu postojati linkovi ka drugim sajtovima. Ne snosimo odgovornost za politiku ili procedure za zaštitu podataka, kao ni za sadržaj na ovim internet prezentacijama.

Period čuvanja podataka i brisanje vaših podataka

Vaše prikupljene podatke čuvamo neograničeno ili dok korisnik ne zatraži brisanje.

U svakom trenutku možete zahtevati brisanje svih podataka slanjem zahteva na it@rtanjskivrt.rs sa naslovom GDPR.

Promene politike privatnosti

Politika privatnosti se može menjati, pa preporučujemo da je povremeno proverite. Sve promene politike privatnosti će biti zabeležene ovde, tako da posetioci naših stranica uvek znaju koje informacije prikupljamo, kako ih koristimo i u kojim okolnostima ih delimo s trećom stranom.